Zucchinipasta

Överraska någon du tycker om med en krämig zucchinipasta av Aito Oat Cuisine. Toppa med nyriven parmesan.

Ingredienser (4 portioner)

  • 250 g (glutenfri) pasta
  • 500 g zucchini
  • 2 st vitlöksklyftor
  • 2 st schalottenlök
  • 1 st citron, både saften och skalet
  • 1 msk soja
  • 250 ml Aito Oat Cuisine
  • 1 nypa salt
  • 1 nypa vitpeppar
  • ½ kruka färsk timjan

Gör så här

Koka pastan enligt anvisning på paketet. Skölj zucchinin och hyvla den till tunna strimlor på längden med en osthyvel/mandolin/kniv. Zucchinin kan delas i två delar så att strimlorna blir något kortare.

Skala och hacka löken. Vänd ned löken och pressa i vitölken i olivolja i stekpannan och tillsätt zucchinin. Stek i någon minut så att zucchinin blir mjuk och lite glansig. Rör i citronsaft, citronskal och soja. Tillsätt Aito Oat Cuisine. Smaksätt med salt och vitpeppar. Låt det sjuda i någon minut.

Häll av pastavattnet när pastan är färdigkokt och lägg den i en serveringsskål. Blanda ned såsen i pastan och blanda. Riv mycket parmesan/veganost över pastan och toppa med timjan.

Produkter i receptet

Aito Oat Cuisine