Zucchini- och auberginelasagne

Helt mjölkfri vegansk lasagne får en läcker ostig tvist med Aito Oat Cuisine, godare blir det inte! Denna rätt lyxar till vardagen.

Ingredienser

  • 1 zucchinis
  • 1 aubergine
  • 2 röda paprikor
  • 2 vitlöksklyftor, finhackade
  • 2 msk olivolja till stekning
  • 2 frp (500 ml) Aito Oat Cuisine med ostsmak
  • 1 burk soltorkade tomater i olja
  • 1 dl mandel till såsen + 1 dl mandel till topping
  • 150 g vegansk ost
  • salt och nymald svartpeppar
  • 65 g ruccola till servering

Gör så här

Sätt ugnen på 175°C varmluftseffekt. Skiva aubergine och lägg på en plåt med hushållspapper och strö över lite salt så skivorna vattnas ur. Skiva zucchinin.

Tärna paprika och stek i olivolja med vitlök i cirka 3-4 minuter tills paprikan är mjuk. Mixa Aito Oat Cuisine med ostsmak, soltorkade tomater, 1 dl mandel, salt och nymald svartpeppar till en sås. Rör ner paprikan.

Torka av överflödig vätska från auberginen. Grovhacka 1 dl mandel till topping. Lägg lite av såsen i botten på en ugnsfast form, ca 20×30 centimeter. Fördela zucchini och aubergine i ett jämt lager ovanpå och häll på ett nytt lager sås. Varva zucchini, auberginen och sås tills grönsakerna är slut. Tänk på att avsluta med sås på toppen.

Strö över hackad mandel och riven vegansk ost. Gratinera i cirka 25 minuter tills lasagnen fått fin färg osten smält. Servera med ruccola.

 

Produkter i receptet

Matlagningsprodukter

Aito Oat Cuisine med Ostsmak