Veganska svampmuffins

Har du svamp kvar i frysen men känner att svamppaj är sååå förra säsongen? Baka dessa salta svampmuffins istället! De blir smakrika och krämiga tack vare Fazer Aito Oat Cuisine ostsmak, och passar perfekt som kvällsmat eller att servera till fest. Receptet är mjölkfritt och veganskt.

Förberedelsestid: cirka 30 minuter

10 muffins

 

INGREDIENSER:

  • 2 dl svamp från frysen, hackad
  • 1 lök, hackad
  • olja för matlagning
  • 1/2 msk sojasås
  • 4 dl vetemjöl
  • 1 dl havregryn
  • 1,5 tsk bakpulver
  • 1/2 tsk salt
  • 1 tsk torkad timjan
  • 1 tsk torkad rosmarin
  • 2,5 dl Fazer Aito Oat Cuisine ostsmak
  • 1 dl neutral olja

INSTRUKTIONER:

Ta fram svampen från frysen och tina i kylskåpet över natten eller några timmar innan du bakar.

Värm ugnen till 200 grader och förbered muffinspannan med 10 pappersformar.

Stek de hackade svampen i en het panna tills den extra vätskan har avdunstat. Lägg svampen åt sidan ett ögonblick.

Stek den hackade löken med olja och tillsätt svampen. Blanda sojasås med lök och svamp och koka på låg värme i ungefär en minut.

Blanda vetemjöl, havregryn, bakpulver, salt, timjan och rosmarin i en skål. Tillsätt Fazer Aito Oat Cuisine ostsmak, olja, stekt lök och svamp och blanda tills smeten är jämn.

Skeda smeten i pappersformarna ungefär ¾ fulla. Baka i ugnen i 20­-25 minuter eller tills muffinsarna är gyllenbruna.

Njut av muffins som de är eller med lite vegansmör eller gräddost.

Fazer Aito mushroom muffins

Produkter i receptet

Matlagningsprodukter

Aito Oat Cuisine med Ostsmak