Vegansk Pizza med kronärtskocka, grönkål och fikon

Pizza kan verkligen varieras i oändlighet. Pizza är också ett enkelt sätt att äta mer växtbaserat. Den här pizzan är inte bara väldigt god utan också helt vegansk.

INGREDIENSER (4 pizzor)

Pizzadeg:

  • 5 dl ljummet vatten
  • 12 dl vetemjöl
  • 1 tsk salt
  • ½ tsk socker
  • 1 dl olivolja

Kronärtskocksröra:

Topping:

  • Grönkål
  • Soltorkade tomater
  • Strimlad & grillad paprika
  • Trattkantareller
  • Vitlök
  • Mjölkfritt margarin till stekning
  • Fikon
  • Färsk röd chili
  • Olivolja
  • Balsamico Crema

Gör så här:

Sätt ugnen på 250 g

Lös upp 25 gram blå jäst (1/2 paket) med ljummet vatten i en stor bunke.

Tillsätt sedan mjöl, olivolja, salt och socker. Knåda ihop till en deg och låt jäsa i 60 min under bakhandduk.

Dela degen i 4 bitar och låt jäsa ytterligare 5 minuter. Kavla sedan ut  å en näve mjöl.

Mixa kronärtskockor, Fazer Aito Oat Cuisine, citron, salt och chiliflakes till en jämn smet.

Stek trattkantarellerna (förvällda) i en rejäl klick mjölkfritt margarin och ca 32 klyftor pressad vitlök.

Smeta på ett generöst lager med kronärtskocksröra över hela bottnen. Lägg på grönkål, trattkantareller, soltorkade tomater, paprika, balsamico crema och sedan in i ugn. Grädda 10-15 min på 250 grader.

Toppa den färdiggräddade pizzan med picklad rödlök, fikon och en skvätt olivolja.

 

Tips! Överbliven kronärtskocksröra kan användas som dip till pizzan!

 

 

vegansk pizza fazer aito

Produkter i receptet

Fazer Aito Oat Cuisine