Vegansk kladdkaka

En härligt kladdig vegansk kladdkaka toppat med kolavisp, kolasås, riven choklad och färska hallon. Som en tårta fast med minimalt med ansträngning. Bakas i en rund springform med diameter på 23 cm.

 

Ingredienser (10-12 bitar):

Kladdkaka:

  • 175 g mjölkfritt margarin
  • 2,5 dl strösocker
  • 1 msk vaniljsocker
  • 0,5 tsk salt
  • 1 dl kakao
  • 2,5 dl vetemjöl
  • 1,5 dl Fazer Aito Oat for whipping (rumstempererad)

Dekoration & topping:

 

Gör såhär:

Sätt ugnen på 175 grader (över- och undervärme) och fodra din springform med bakplåtspapper.

Smält margarinet på medelvärme i en kastrull.

Ha ner alla ingredienser i en bunke, inklusive smält margarin. Rör försiktigt ihop till en tjock och jämn smet med ballongvisp. Smeten blir ganska tjock.

Ha ner smeten i formen och bre ut i ett jämnt lager.

Grädda kladdkakan i mitten av ugnen i 15-20 minuter eller tills kanterna är fasta och mitten är vobblig.

Låt kladdkakan svalna i kylskåpet i minst 1-2 timmar innan servering.

När det är dags att servera är det bara att vispa upp Fazer Aito havrekolasås till fasta toppar. Bre eller spritsa ut den på kladdkakan och sedan toppa med kolasås, riven choklad och färska hallon.

 

vegansk kladdkaka

Produkter i receptet

Fazer Aito Oat for Whipping

Matlagningsprodukter

Fazer Aito Vispbar Havrekolasås