Veganska våfflor

Dessa goda och veganska våfflor passar utmärkt att servera som lyxfrukost såväl som helgbrunch. Toppa med Aito Oat for Whipping och färska bär för extra guldkant.

Ingredienser (ca 5 stora våfflor)

  • 2 dl kikärtor
  • 5 dl Aito Oat Cuisine
  • 1,5 dl lönnsirap
  • 0,5 dl kokosolja
  • 4 dl ljus glutenfri mjölmix (eller vanligt vetemjöl)
  • 1½ tsk bakpulver
  • ½ tsk malen kardemumma
  • ¼ tsk salt
  • Kokosolja till våffeljärnet

Till servering

Skölj kikärtorna och lägg dem i en matberedare. Tillsätt Aito Oat Cuisine, lönnsirap och kokosolja. Mixa till en jämn smet. Blanda i de torra ingredienserna och mixa försiktigt.

Lägg en klick smet i välsmort våffeljärn och grädda i några minuter tills våfflan fått fin färg.

Servera de nygräddade våfflorna tillsammans med vispad Aito Oat for Whipping och färska bär.

 

Produkter i receptet

Aito Oat Cuisine

Aito Oat for Whipping