Ugnsrostade grönsaker med bönor och kikärthummus

Bön- och kikärthummus i alla regnbågens färger. Smakar himmelsk gott med ugnsrostade grönsaker!

Välj broccoli och blomkål eller vilka grönsaker du gillar mest. Fazer Aito Oat Cuisine ger krämighet och smak till de tre olika hummusen, citron, ört och rödbeta. Alla hummus är fria från gluten, mejeriprodukter och är veganska.

 

Tillagningstid: cirka 40 minuter

 

Ingredienser:

  • ½ broccoli
  • ½ blomkålshuvud
  • cirka 1 msk olivolja
  • salt och peppar

 

Citronhummus

 

Örthummus

 

Rödbetshummus

GÖR SÅHÄR:

Förvärm ugnen till 200 °C.

Skär broccoli och blomkål i buketter. Blanda med olivolja och tillsätt salt och peppar. Placera broccoli och blomkålen på ett bakplåtspapper så att de inte ligger ovanpå varandra.

Rosta grönsakerna i ugnen i cirka 25 minuter.

Blanda hummusen medan grönsakerna är i ugnen. Blanda först citronhummusen i en höghastighetsblender eller matberedare tills den är smidig. Blanda sedan örthummusen och rödbetahummusen. Du behöver inte tvätta mixern emellan om du följer den här blandningsordningen.

Servera de rostade grönsakerna med hummusen.

Ugnsrostade grönsaker med bönor och kikärthummus

Produkter i receptet

Fazer Aito Oat Cuisine

Matlagningsprodukter

Fazer Aito Oat Cuisine Peppar

Matlagningsprodukter

Aito Oat Cuisine med Ostsmak