Svampsoppa

Bjud på en värmande svampsoppa. Len och mustig med Aito Oat Cuisine för fyllig och havrebaserad matlagning.

Ingredienser (4 portioner)

  • 400 g färska skogschampinjoner
  • 4 st mjöliga potatisar
  • 3 st schalottenlök
  • 1 st vitlöksklyfta
  • 1 dl vitt vin/matlagningsvin
  • 1 st grönsaksbuljongtärning
  • 4 dl vatten
  • 2,5 dl Aito Oat Cuisine
  • 1 tsk salt
  • 1 tsk vitpeppar

Gör så här

Ansa och tärna skogschampinjonerna. Skala och tärna potatis och schalottenlök samt skala och pressa vitlök. Fräs skogschampinjonerna, potatis, schalottenlök och vitlök i en stekpanna med lite olivolja. Stek tills vätskan från skogschampinjonerna har försvunnit och potatisen har mjuknat något.

Tillsätt vinet och låt puttra tills det har reducerats. Tillsätt grönsaksbuljongen, vatten och Aito Oat Cuisine. Låt koka 5-10 minuter. Smaka av med salt och vitpeppar.

Mixa soppan slät i en mixer eller med en stavmixer.

Produkter i receptet

Aito Oat Cuisine