Sparrispaj

Spana in vår vegetariska sparrispaj gjord på Aito Oat for Whipping. Perfekt till buffébordet eller sommarens picknicks.

Ingredienser (ca. 8 portioner)

  • 150 gram smör
  • 4 dl vetemjöl
  • 1 msk vatten
  • 5 ägg
  • 500 ml Aito Oat for Whipping 
  • 150 g riven Prästost
  • 2 knippen färsk grön sparris
  • 1 tsk salt
  • 1 tsk svartpeppar

Gör så här

Börja med att sätta ugnen på 180°C (Varmluft) / 160°C (Konventionell). Dela smöret till mindre bitar och lägg det i en bunke tillsammans med mjölet, nyp sedan ihop det till en grynig massa. Häll i vattnet och knåda ihop allting till en fast deg. Tryck sedan ut degen i en pajform och gör små hål i bottnet och runt kanterna med en gaffel eller liknande. Ställ in pajformen med pajdegen i frysen i ca. 15 minuter så att den sätter sig och håller fyllningen bättre. Grädda först pajskalet en stund i mitten av ugnen, ca 10 minuter. Tag under tiden bort den hårda delen längst ner på sparrisen och skär dem sedan till slantar, ca. 0,5 cm breda. (Spara knopparna hela för att garnera med!)

Vispa ihop Aito Oat for Whipping, ägg, salt och peppar i en liten skål och ställ åt sidan. Lägg den rivna osten och sparris-slantarna i pajskalet, häll sedan över äggblandningen och garnera med sparrisknopparna. Ställ in i mitten av ugnen i ca. 30 minuter.

Sparrispaj

Produkter i receptet

Fazer Aito Oat for Whipping