Sommartårta

Njut av vår härliga sommartårta toppad med fluffiga Aito Oat for Whipping. Perfekt för sommarens alla festligheter.

Ingredienser (ca 10 bitar)

  • Tårtbotten
  • 55 g maizena
  • 55 g riven kokos
  • 50 g mandelmjöl
  • 50 g bovetemjöl
  • 180 g strösocker
  • 15 g bakpulver
  • 10 g vaniljsocker
  • 60 g matolja (olja som är neutral i smaken)
  • 250 ml Aito Oat Drink Barista (eller Aito Oat Drink Organic om den inte måste vara glutenfri)
  • glutenfritt ströbröd till att bröa tårtformen
  • mjölkproteinfritt matfett till smöra tårtformen

Fyllning

Dekorering

Gör så här

Sätt ugnen på 175 grader. Bröa och smöra en tårtform (ca 20-25 cm i diameter, ju mindre form desto högre tårta och tvärtom). Blanda maizena, riven kokos, mandelmjöl, bovetemjöl, strösocker, bakpulver och vaniljsocker.

Tillsätt matolja och Aito Oat Drink Barista och vispa i ca 2 minuter med en elvisp. Häll ner smeten i tårtformen och baka (grädda) i mitten av ugnen på 175 grader i ca 20-30 minuter eller tills tårtbottnet är färdiggräddad och har fått en fin ljusbrun färg. Låt svalna.

Dela tårtan i 3 jämnstora bitar och fyll med valfri frukt/bär eller sylt och vispad Aito Oat for Whipping. Täck tårtan med vispad Aito Oat for Whipping och dekorera med färska bär och mynta. Tårtbottnet går bra att frysa i upp till en vecka.

Sommartårta

Produkter i receptet

Drycker

Fazer Aito Oat Drink Barista

Fazer Aito Oat for Whipping

Drycker

Aito Oat Drink Organic