Sommartallrik

Fräsch Sommarmat med lätta smaker.

Tillagningstid ca 30 min

INGREDIENSER (4 personer)

Picklad gurka och rädisor

  • cirka 200 g gurka
  • cirka 100 g rädisor
  • en knippe dill
  • 2 msk socker
  • ¾ tesked salt
  • 0,5 dl vatten
  • 2 msk vinäger

Potatis

  • cirka 1 kg färskpotatis
  • salt
  • dill

Ostsås

Dessutom

  • rökt lax eller vegetabiliskt protein, Svenskt Havreris, vårlök, dill och sallad
  • Kombinera säsongens grönsaker efter eget tycke!

Gör såhär

Förbered först gurkan och rädisorna. Skär gurkan och rädisorna i tunna skivor. Blanda sockret och saltet. Blanda vatten och vinäger i en annan skål. Varva gurka och rädisa i en glasburk med socker- och saltblandning och dill. Häll slutligen vatten- och vinägerblandningen ovanpå och skaka burken. Låt stå kallt medan du förbereder de andra ingredienserna.

Koka potatisen i en kastrull i saltat vatten med mycket dill ovanpå. Beroende på potatisens storlek kan det ta 10–20 minuter. När potatisen är kokt, häll av vattnet och lägg kökspapper ovanpå potatisen för att absorbera fukten.

Koka i en kastrull Fazer Aito Oat Cuisine med Ostsmak och majsstärkelse tills såsen tjocknar.

Lägg upp kokt potatis, ostsås, lax eller vegetabiliskt protein, picklade gurkor och rädisor, Svenskt Havreris, sallad, dill och vårlök på en tallrik.

Fazer Aito sommartallrik

Produkter i receptet

Matlagningsprodukter

Aito Oat Cuisine med Ostsmak