Veganska Semlor

Veganska och magiskt goda semlor. Fluffig vetebulle toppad med luftig Aito Oat for Whipping och hallonsylt. En klassiker som alla älskar.

Ingredienser (10 bullar)

Fyllning och garnering

Gör så här

Värm Aito Organic Oat Drink till 42° C. Rör ner socker, kardemumma och salt. Smula torrjästen med hälften av vetemjölet. Häll i vätskan. Arbeta degen så vätskan fördelar sig i degen och tillsätt därefter allt mjöl.
Täck degen med en handduk och låt jäsa i 45 minuter.

Sätt ugnen på 225°C. Dela degen i 12 delar och forma till bullar. Pensla bullarna med Aito Organic Oat Drink. Låt jäsa i 15 minuter. Grädda därefter i 12 – 15 minuter. Låt svalna.

Skär av ett lock på bullarna och fyll med mandelmassa och sylt. Vispa Aito Oat for Whipping. Spritsa eller klicka på grädden och lägg på locket. Dekorera med florsocker.

Produkter i receptet

Drycker

Aito Oat Drink Organic

Fazer Aito Oat for Whipping

Drycker

Fazer Aito Oat Drink