Veganska Semlor
Veganska och magiskt goda semlor. Fluffig vetebulle toppad med luftig Aito Oat for Whipping och hallonsylt. En klassiker som alla älskar.
Ingredienser (10 bullar)
- 3 dl Aito Organic Oat Drink eller Aito Oat Drink
- 1 dl socker
- 1,5 tsk mald kardemumma
- 0,5 tsk salt
- 1 påse torrjäst (11 g)
- ca 7–8 dl vetemjöl
- 80 g rumsvarmt margarin
- Mjöl till utbakningen
- Aito Organic Oat Drink till pensling
Fyllning och garnering
- 2,5 dl Aito Oat for Whipping
- mandelmassa
- hallonsylt
- florsocker
Gör så här
Värm Aito Organic Oat Drink till 42° C. Rör ner socker, kardemumma och salt. Smula torrjästen med hälften av vetemjölet. Häll i vätskan. Arbeta degen så vätskan fördelar sig i degen och tillsätt därefter allt mjöl.
Täck degen med en handduk och låt jäsa i 45 minuter.
Sätt ugnen på 225°C. Dela degen i 12 delar och forma till bullar. Pensla bullarna med Aito Organic Oat Drink. Låt jäsa i 15 minuter. Grädda därefter i 12 – 15 minuter. Låt svalna.
Skär av ett lock på bullarna och fyll med mandelmassa och sylt. Vispa Aito Oat for Whipping. Spritsa eller klicka på grädden och lägg på locket. Dekorera med florsocker.
