Salt karamellbrownie
Otroligt utsökt, mjölkfri och veganvänlig salt karamellbrownie. Förbered brownien dagen innan för bästa resultat. Du kan göra brownien glutenfri genom att byta ut mjölet mot glutenfri mix.
Ingredienser
Brownie botten:
200 g mjölkfri mörk choklad
100 g mjölkfritt margarin
2 dl farinsocker
2,5 dl vetemjöl
1 msk kakaopulver
1 tsk bakpulver
1 tsk vaniljsocker
en nypa salt
Karamell:
2 dl farinsocker
Tips! Tillsätt flingsalt så får du en härlig salt karamell!
Chokladkräm:
50 g mjölkfri mörk choklad
1 dl Fazer Aito Oat for Whipping
GÖR SÅ HÄR
Brownien:
Sätt ugnen på 175 grader. Klä en långpanna (20 x 30 cm) med bakplåtspapper. Smält chokladen med margarinet. Låt svalna ett ögonblick. Tillsätt farinsocker till chokladblandningen och rör om. Blanda de torra ingredienserna. Tillsätt också havredrycken och slutligen de torra ingredienserna och rör till en jämn smet. Häll smeten i långpannan och baka i mitten av ugnen i cirka 20-25 minuter tills kanten har stannat, men mitten är lite lös. Låt svalna. Låt gärna brownien stå i kylskåpet i ett par timmar eller över natten för att sätta sig.
Karamell:
Häll i Aito Oat for Whipping och farinsocker i en kastrull och koka på medelhög värme i cirka 15 minuter, rör om då och då tills karamellen tjocknar. Låt karamellen svalna något.
Chokladkräm:
Smält chokladen över vattenbad och låt svalna . Vispa Aito Oat for Whipping till ett tjockt skum. Vänd den avsvalnade chokladen i havrevispen till en kräm.
Ta upp den kylda brownien ur långpannan. Bred chokladkrämen över brownien. Häll karamellen över krämen och riv eventuellt lite mörk choklad ovanpå. Skär kakan i lagom stora mumsbitar med en vass kniv.
