pizza

En glutenfri och vegansk pizza med tomat och smakrik vit pizzasås gjord på tofu och Aito Oat Cuisine.

Ingredienser

Pizza botten:

  • 3 dl ljus glutenfri mjölmix
  • 2 tsk torrjäst
  • 2 dl vatten
  • 3 msk olivolja
  • 0,5 tsk salt

Vit pizzasås:

  • ca 125 g tofu
  • 1 dl Aito Oat Cuisine
  • 1 msk citronsaft
  • ¼ tsk vitlökspulver eller ½ vitlöksklyfta
  • ¼ tsk salt

Topping:

  • 1 dl soltorkade tomater
  • 4–6 små eller medelstora tomater

Gör så här

Rör ihop alla torra ingredienser. Vispa sedan ner vatten, salt och olivolja. Sätt ugnen på 225 °C. Baka ut till en stor pizza, eller två små, på en plåt med bakplåtspapper.

Tillred den vita pizzasåsen genom att mixa tofu och Aito Oat Cusine till en slät sås. Smaka av.

Bred ut den vita pizzasåsen och toppa med de skivade tomaterna. Grädda pizzan i 15 minuter tills kanterna fått en härlig färg och fyllningen är fast. Severa med färska örter som basilika.

Produkter i receptet

Fazer Aito Oat Cuisine