Pizza bianco med fikon

Denna smarriga mjölkfria pizzan toppas med ostiga Aito Oat Cuisine och krispiga pinjenötter och saftiga fikon. Perfekt att bjuda för gäster eller för att lyxa till veckoslutskvällar hemma!

Ingredienser (4 pizzor)

  • 250 ml Aito Oat Cuisine med ostsmak
  • 200 g svartkål
  • 1 msk olivolja
  • 1 tsk honung
  • 4 färska fikon
  • 1 dl pinjenötter
  • Flingsalt och nymald svartpeppar

Pizzadeg

  • 25 g jäst
  • 5 dl vetemjöl + 1 dl vetemjöl till utbakning (350 g)
  • 3 dl dinkelmjöl (200 g)
  • 4 dl kallt vatten
  • 2 msk olivolja
  • 1/2 tsk salt

Gör så här

Börja med pizzadegen (förbered ev. Dagen innan och kalljäs över natten i kylskåp). Sätt ugnen på 30°C varmluftseffekt. Blanda alla ingredienser till pizzadegen och låt jäsa under plastfilm i ugnen till dubbel storlek, det tar ungefär 30 minuter. Kalljäser degen kan man börja baka direkt.

Riv av bladen från ”stammen” på svartkålen (spara gärna ”stammen” och hacka och tillsätt t ex i en pastasås). Blanda kålen med olivolja. Skiva fikonen. Ta ut degen, höj ugnen till 230°C varmluftseffekt.

Dela degen i fyra bitar (alt. Baka ut två stora pizzor) på mjölat bakbord. Forma fyra pizzor och lägg dom två och två på plåtar med bakplåtspapper. Fördela Aito Oat Cuisine med smak av ost jämt över pizzorna. Lägg på kål, fikon, pinjenötter och salta och peppra. Baka av pizzorna i cirka 10 minuter tills den har en gyllene färg och botten känns lätt och krispig.

 

Produkter i receptet

Matlagningsprodukter

Aito Oat Cuisine med Ostsmak