vegansk Morotsrulltårta

Den här drömmiga rulltårtan smakar precis som morotskaka och blir härligt saftig med hjälp av Aito Oat for Whipping och Aito Oat Drink!

Ingredienser

Kaka:

  • 2 medelstora morötter
  • 0,5 dl brunt farinsocker strö
  • 2 tsk malen kanel
  • 1 tsk malen kardemumma
  • 0,5 tsk malen ingefära
  • 2 dl strösocker
  • 1 tsk bakpulver
  • 2 tsk vaniljsocker
  • 1 nypa salt
  • 2,5 dl vetemjöl
  • 1,5 dl Aito Oat Drink
  • 0,5 dl neutral olja

Fyllning:

Gör såhär

Sätt ugnen på 225 grader (över- och undervärme). Täck en långpanna med bakplåtspapper. Skala och riv morötterna fint. Blanda ihop med kryddor och farinsocker i en skål. Ställ åt sidan.

Blanda ihop strösocker, bakpulver, vaniljsocker, salt och mjöl i en bunke. Tillsätt Aito Oat Drink och morotsblandningen och rör om till en jämn smet. Ha till sist i oljan och rör om. Bre ut smeten i långpannan och grädda i mitten av ugnen i 10-15 minuter. Rulla in kakan i en ren kökshandduk medan den fortfarande är varm och låt svalna helt och hållet.

Gör fyllningen genom att vispa ihop färskost och Aito Oat for Whipping krämigt med elvisp. Tillsätt florsocker och vaniljsocker och vänd försiktigt ihop med slickepott till en jämn smet. Rulla ut kakan, bre ut fyllningen och rulla ihop igen. Servera direkt eller förvara inplastad i kyl.

Glutenfritt: byt ut vetemjölet mot 2,5 dl glutenfri mjölmix (se till att den ej innehåller mjölk) och 0,5 dl potatismjöl.

Produkter i receptet

Drycker

Nya Aito Oat Drink

Fazer Aito Oat for Whipping