Mjölkfri grönkålspaj

Grönkål hör ju julen till. Den här goda mjölkfria pajen svänger du ihop lätt. Köp färdig filodeg, hacka lite grönkål, vispa lite ägg och i med Fazer Aito Oat Cuisine Peppar och vips har du en god grön paj. Funkar lika bra som buffétillbehör som en vardagsmiddag.

Ingredienser

  • 250 gram rispad och hackad grönkål
  • 1 rödlök, finstrimlad
  • 2-3 msk olivolja, att steka i
  • ½ dl rapsolja att pensla filodegen med
  • 250 ml Fazer Aito Oat Cuisine Peppar
  • 2 ägg
  • Salt, efter smak

 

Gör så här

Sätt ugnen på 160 grader varmluft

Rispa och hacka grönkålen, samt finstrimla rödlöken

Fräs först löken tills den mjuknar och blir glansig i oljan, lägg sedan i grönkålen och låt fräsa försiktigt tills den sjunker ihop och mjuknar

Ta fram en form som är ca 20 cm i diameter

Pensla varje filodegsark på ovansidan med olja och lägg ner i formen, repetera och lägg arken omlott. Det skall se ”busigt” ut. (lite som att du täcker formen med bakplåtspapper upp på kanterna lite slarvigt.)

Rör samman äggstanningen med Fazer Aito Oat Cuisine Pepper, smaka upp med salt

Lägg grönkålen i pajskalet och häll äggstanningen över.

Sätt i ugnen i ca 30 min till stanningen satt sig, känn efter lite. Ta ut och låt svalna något.

MJÖLKFRI GRÖNKÅLSPAJ

Produkter i receptet

Matlagningsprodukter

Fazer Aito Oat Cuisine Peppar