MJÖLKFRI GLASS MED GRILLAD ANANAS OCH KARDEMUMMACRUNCH

Sommarens läckra efterrätt är här. En underbar smakupplevelse som kombinerar hemlagad, lätt och mjölkfri karamellglass, saftig grillad ananas med kardemummasmulor. Du behöver inte en glassmaskin för detta! Det söta receptet är vegan och glutenfritt.

Tillagningstid: 30 min + glassfrysningstid

INGREDIENSER:

Glass med karamell

Kardemummanötter

  • 1 msk smör eller margarin
  • 1 dl hackade nötter t.ex. mandel
  • ½ tsk mald eller stött kardemumma
  • 1 msk mörkt muscovadosocker
  • en nypa salt

Dessutom

  • 1 ananas

 

Gör såhär:

Vispa Fazer Aito Oat for Whipping och Fazer Aito Vispbar Havrekolasås till ett fluffigt skum. Blanda dadlar, havregryn, kardemumma och salt i en separat skål. Sedan vänder du ned dadelblandningen i det fluffiga skummet till det blir jämt. Häll i en form och frys över natten.

Kardemummanötter:

Stek de hackade nötterna i smör i en het panna, rör om hela tiden. Sänk till låg värme, tillsätt kardemumma, socker och salt. Rör om jämnt och häll upp på en tallrik för att svalna.

Skiva ananas i skivor som är cirka 2 cm tjocka. Grilla skivorna på en het grill på alla sidor tills ananasen fått färg.

Servera ananasen varm med karamellglass och kardemummanötter.

Produkter i receptet

Matlagningsprodukter

Fazer Aito Vispbar Havrekolasås

Fazer Aito Oat for Whipping