Matpaj med tre olika fyllningar

Gör en spröd och vegetarisk paj, välj mellan tre olika fyllningar. Matig och krämig med Aito Oat Cuisine. 3 små pajer (diameter 14 cm) eller en stor paj (diameter 27 cm).

Pajdeg

  • 200 g vetemjöl
  • 5 g salt
  • 100 g smör, kallt i små tärningar (eller mjölkfritt margarin för ett mjölkfritt alternativ)
  • 1 st ägg
  • 10 g vatten (iskallt)

Äggstanning

  • 250 ml Aito Oat Cuisine
  • 2 st ägg
  • 5 g salt
  • 2 g vitpeppar

Blanda vetemjöl, salt och smör i en matberedare till en smulig massa. Tillsätt ägg och vatten och blanda hastigt till en jämn deg. Platta till degen, plasta in i plastfilm och låt degen vila i kylskåpet i 30 minuter. Sätt ugnen på 200 grader varmluft.

Kavla degen 2-3 mm tunt. Klä formarna med degen och förgrädda i 10 minuter.

Fyll sedan pajerna/pajen med önskad fyllning och fördela äggstanningen jämnt över. Baka av i 200 grader varmluft ytterligare ca 20-30 minuter eller tills pajerna/pajen har fått en fin färg.

Förslag på fyllning:

  • Körsbärstomater (3-4 st/liten paj, 10-15/st stor paj) och oliver med kärna (3-4 st/liten paj, 10-15 st/stor paj): gör ett snitt med en vass kniv på tomaterna (tomaten spricker kontrollerat enligt snittet) och på oliverna (kärnan lossnar lättare när den snittas innan avbakning).
  • Sparris (2-3 st/liten paj, 6-8 st/stor paj) och parmesan (10 g/liten paj, 30 g/stor paj)
  • Broccoli (2-3 buketter/liten paj, 6-8 buketter/stor paj skär stammen i små bitar och ha under osten i pajen) och riven ost (30g/liten paj, 100 g stor paj)

Produkter i receptet

Aito Oat Cuisine