Mandeltårta med mjölkchoklad & kolavisp

En riktigt drömmig glutenfri tårta med en mandelbotten, len mjölkchokladganache och fluffig kolavisp. Syrliga bär är pricken över i:et och bryter av på ett härligt sätt mot den dekadenta tårtan. Receptet bakas i en rund springform med diameter på 23 cm och ger 10-12 bitar.

 

Ingredienser:

Botten:

Mjölkchokladganache

Dekoration:

 

Gör såhär:

Sätt ugnen på 175 grader (över- och undervärme). Fodra en springform, 23 cm i diameter, med bakplåtspapper. Vispa äggvitorna till ett fast skum med en elvisp i en absolut ren bunke av metall eller glas. Tillsätt mandelmjöl, florsocker och vaniljsocker och vänd försiktigt ihop till en jämn smet med en slickepott.

Bred ut smeten jämnt i formen och grädda i mitten av ugnen i cirka 30 minuter, eller tills kakan är genomgräddad och har fått lite färg. Låt sedan bottnen svalna helt.

Finhacka mjölkchokladen (alternativt använd chokladknappar) och lägg i en värmetålig bunke av glas eller metall tillsammans med smöret.

Värm upp Fazer Aito Oat for whipping i en kastrull bara precis tills den är på väg att börja koka. Häll den varma grädden över chokladen och låt stå i 5 minuter innan du försiktigt rör om till en jämn chokladsmet. Bre ut glasyren över mandelbotten och ställ i kylskåpet för att stelna i ca 2 timmar.

Dekorera med uppvispad Fazer Aito Havrekolasås och färska bär.

Mandeltårta Fazer Aito

Produkter i receptet

Matlagningsprodukter

Fazer Aito Vispbar Havrekolasås

Fazer Aito Oat for Whipping