Kronärtskockspaj med ostsmak

Smarrig kronärtskockspaj som får en fyllig och krämig ostsmak från Aito Oat Cuisine. Denna paj passar perfekt för både fest och vardag och är helt mjölkfri!

Ingredienser

  • 1 frp färdig pajdeg
  • 200 g grönkål
  • 200 g purjolök
  • 2 msk rapsolja till stekning
  • 1 burk konserverade kronärtskockor
  • 2 frp (500 ml) Aito Oat Cuisine med Ostsmak
  • 5 ägg
  • 65 g salladsblad
  • 2 apelsiner
  • 2 msk olivolja
  • Salt och nymald svartpeppar
  • 1 dl rostade pumpafrön

Gör så här

Sätt ugnen på 175°C varmluftseffekt. Tryck ut pajdegen i en ugnssäker form med löstagbar kant (ca 24 cm) och ”nagga” med gaffel. Kläd pajdegens kant med aluminiuimfolie (så att inte pajdegens kant åker ner i formen vid förgräddning) och förgrädda pajskalet i cirka 10 minuter.

Riv grönkålen från ”stammen” i mindre bitar och hacka stammen. Strimla och skölj purjolöken. Stek grönkål och purjolök mjuk i rapsolja i cirka 3-4 minuter. Dela kronärtskockorna i kvartar. Blanda ostsåsen med ägg till en jämn smet, salta och peppra.

Fördela grönkål och purjolök jämt i botten på pajskalet. Lägg i kronärtskockor och häll över ostsåsen. Ugnsbaka i cirka 45 minuter tills pajen fått fin färg och är fast i konsistensen.

Lägg salladsblad i en skål och riv över apelsinskal. Skär bort skalet på apelsinerna och dela fruktköttet i mindre bitar och lägg i salladen. Ringla över olivolja, salta och peppra. Blanda och toppa med pumpafrön. Servera pajen tillsamman med salladen.

 

Produkter i receptet

Matlagningsprodukter

Aito Oat Cuisine med Ostsmak