krämig tomat- och pepparpasta

En krämig och smakfull pastarätt. Pastasåsen får sina smaker från de ugnsrostade tomaterna, den krämiga Aito Oat Cuisine Peppar och de vita bönorna.

Ingredienser (4 pers)

  • 500 g tomater (ca 6 medelstora tomater)
  • 3 dl vita bönor eller cannelinibönor
  • 3 msk olivolja
  • 1 msk citronsaft
  • 1 tsk torkad basilika
  • 1 tsk lökpulver
  • ½ tsk salt
  • ½ tsk vitlökspulver
  • 2,5 dl Aito Oat Cuisine Peppar
  • (Glutenfri) pasta
  • Basilika och tomat till garnering

GÖR SÅ HÄR:

Sätt ugnen på 180° C. Skiva tomaterna i tunna skivor. Skölj bönorna och placera dessa tillsammans med tomaterna på ett dubbelt bakplåtspapper. Blanda olivoljan och kryddorna. Häll kryddblandningen över plåten. Rosta i 30 minuter.

Mixa plåtblandningen och Aito Oat Cuisine Peppar till en jämn pastasås. Servera med pasta, färska tomater och basilika.

Kermainen tomaattipasta

Produkter i receptet

Matlagningsprodukter

Fazer Aito Oat Cuisine Peppar