Knäckig smulpaj med hallon och kolagrädde

Tänk dig en fyllig hallonfyllning som gömmer sig under ett härligt havreknäcke och serveras med en ljuvlig kolahavrevisp. Visst låter det gott? Här har du receptet. Receptet bakas i en pajform med diameter på 20-23 cm, vilket ger ca 6-8 generösa portioner knäckig hallonpaj.

Ingredienser:

Fyllning:

  • 500 g frysta eller färska hallon
  • 0,5 dl syltsocker
  • 2-3 tsk potatismjöl eller majsstärkelse

 

Knäckig smuldeg:

 

Gör såhär:

Sätt ugnen på 175 grader (över- och undervärme).

Blanda ihop alla ingredienserna till fyllningen i en bunke och lägg i pajformen.

I en annan bunke blandar du ihop strösocker, salt, havregryn, vetemjöl, bakpulver och kardemumma.

Smält smöret i en kastrull och häll sedan ner det i bunken tillsammans med sirap. Rör ihop till en jämn smet och klicka ut den på bärfyllningen. Bre försiktigt ut i ett jämnt lager över bären.

Grädda pajen i mitten av ugnen i ca 30-40 minuter eller tills den fått fin färg.

Pajen är jättegod att servera direkt men det går utmärkt att förvara den i kylskåpet tills den svalnat. Servera med uppvispad Fazer Aito havrekolasås.

 

TIPS!

  • Knäckig hallonpaj gör du enkelt glutenfri genom att byta ut vetemjölet mot 2,5 dl glutenfri mjölmix.
  • Gör pajen vegansk genom att byta ut smöret mot mjölkfritt margarin.
Knäckig hallonpaj med kolavisp Fazer Aito

Produkter i receptet

Matlagningsprodukter

Fazer Aito Vispbar Havrekolasås