GRÖNSAKSPAJ

Gör en spröd och vegetarisk paj. Den blir matig och krämig med Aito Oat Cuisine med ostsmak.

INGREDIENSER

PAJDEG

  • 200 g vetemjöl
  • 5 g salt
  • 100 g smör, kallt i små tärningar (eller mjölkfritt margarin för ett mjölkfritt alternativ)
  • 1 st ägg
  • 10 g vatten (iskallt)

FYLLNING

  • 250 ml Aito Oat Cuisine med ostsmak
  • 3 st ägg
  • 6 st grön sparris
  • 1/2 zucchini
  • 1 röd lök
  • 4 körsbärstomater
  • 1 kruka färsk basilika
  • 5 g salt
  • 2 g vitpeppar

GÖR SÅ HÄR

Blanda vetemjöl, salt och smör i en matberedare till en smulig massa. Tillsätt ägg och vatten och blanda hastigt till en jämn deg. Platta till degen, plasta in i plastfilm och låt degen vila i kylskåpet i 30 minuter. Sätt ugnen på 200 grader varmluft.

Kavla degen 2-3 mm tunt. Klä en pajform med diameter 27 cm med degen och förgrädda i 10 minuter.

Bryt av den träiga delen på sparrisen och skär dem på längden. Skiva zucchinin och rödlöken. Fyll sedan pajen med önskad fyllning och fördela äggstanningen jämnt över. Baka av i 200 grader varmluft ytterligare ca 20-30 minuter eller tills pajerna/pajen har fått en fin färg.

 

Produkter i receptet

Matlagningsprodukter

Aito Oat Cuisine med Ostsmak