Gröna ärtbiffar med potatis- och ärtstomp

Dags för lite grönsaksenergi. Hur smarrigt låter inte det med krispiga ärtbiffar med krämiga ostsmakande Aito Oat Cuisine.

Ingredienser (4 portioner)

  • 325 g formbar vegofärs
  • 2 schalottenlökar, rivna
  • 300 g gröna ärter + 300 g gröna ärter, tinade
  • 100 g växtbaserad färskost
  • 1 msk dijonsenap
  • 1 msk maizena
  • 1 dl hackad persilja + 1 dl hackad persilja
  • 1/2 dl rapsolja till stekning
  • 800 g mjölig potatis
  • 1 dl olivolja
  • 1 citron, rivet ska och pressad saft
  • 250 ml Aito Oat Cuisine med ostsmak
  • 1 tsk chiliflakes
  • Salt och nymald svartpeppar
  • Ärtskott till servering

Gör så här

Blanda vegofärs, schalottenlök, 300 g gröna ärter, färskost, dijonsenap, maizena, en deciliter hackad persilja, salt och nymald svartpeppar till en färssmet. Skala och koka potatisen mjuk i lättsaltat vatten.

Forma ”biffar” av färssmeten och stek 3-4 minuter på varje sida i rapsolja tills de har en krispig och gyllene yta.

Värm Aito Oat Cuisine med ostsmak och tillsätt chiliflakes. Mosa potatisen med 300 g ärter, 1 dl persilja, olivolja, rivet -skal och pressad citronsaft, salt och nymald svartpeppar till ett stomp.

Servera ärtbiffarna med potatis- och ärtstompet, Aito Oat Cuisine med ostsmak och garnera med ärtskott.

 

Produkter i receptet

Matlagningsprodukter

Aito Oat Cuisine med Ostsmak