Gröna ärtbiffar med potatis- och ärtstomp
Dags för lite grönsaksenergi. Hur smarrigt låter inte det med krispiga ärtbiffar med krämiga ostsmakande Aito Oat Cuisine.
Ingredienser (4 portioner)
- 325 g formbar vegofärs
- 2 schalottenlökar, rivna
- 300 g gröna ärter + 300 g gröna ärter, tinade
- 100 g växtbaserad färskost
- 1 msk dijonsenap
- 1 msk maizena
- 1 dl hackad persilja + 1 dl hackad persilja
- 1/2 dl rapsolja till stekning
- 800 g mjölig potatis
- 1 dl olivolja
- 1 citron, rivet ska och pressad saft
- 250 ml Aito Oat Cuisine med ostsmak
- 1 tsk chiliflakes
- Salt och nymald svartpeppar
- Ärtskott till servering
Gör så här
Blanda vegofärs, schalottenlök, 300 g gröna ärter, färskost, dijonsenap, maizena, en deciliter hackad persilja, salt och nymald svartpeppar till en färssmet. Skala och koka potatisen mjuk i lättsaltat vatten.
Forma ”biffar” av färssmeten och stek 3-4 minuter på varje sida i rapsolja tills de har en krispig och gyllene yta.
Värm Aito Oat Cuisine med ostsmak och tillsätt chiliflakes. Mosa potatisen med 300 g ärter, 1 dl persilja, olivolja, rivet -skal och pressad citronsaft, salt och nymald svartpeppar till ett stomp.
Servera ärtbiffarna med potatis- och ärtstompet, Aito Oat Cuisine med ostsmak och garnera med ärtskott.