Festlig chokladkaka

Varje chokladälskares bästa vän. Denna läckra veganska chokladkaka görs enkelt med Fazer Aitos produkter. Fazer Aito Oat for Whipping kan vispas härligt fluffig och fungerar perfekt som bas för dekoration av tårta.

Ingredienser

Botten

4 ½ dl vetemjöl

2 dl socker

1 dl Fazer Ögon kakao

1 tsk Fazer Ögon bakpulver

1 tsk Fazer Ögon vaniljsocker

1/3 tsk salt

2 ½ dl Fazer Aito Oat for whipping

2 dl Fazer Aito havredryck

3/4 dl matolja

1 msk vinäger

1 tsk bikarbonat

 

Fyllning

80 g mjölkfri mörk choklad

2 ½ dl Fazer Aito Oat for whipping

3 msk florsocker

2 tsk Fazer Ögon vaniljsocker

1 msk Fazer Ögon kakao

 

För dekoration

1 matsked Fazer Ögon kakao

(choklad eller sockermassa)

 

GÖR SÅ HÄR

Blanda vetemjöl, socker, kakaopulver, bakpulver, vaniljsocker och salt i en skål. I en annan skål blanda Fazer Aito Oat for Whipping, havredryck och olja. Blanda vinäger tillsammans med bikarbonat i en kaffekopp. Tillsätt vinägern till skålen med whipping och tillsätt sedan till mjölblandningen. Blanda med visp till en jämn smet.

Klä en springform (ca 20-22 cm) med bakplåtspapper på botten. Skär ut en remsa och klä även sidorna med bakplåtspapper. Häll smeten i pannan och baka kakan vid 175 grader i cirka 40 minuter. Använd en provsticka för att se om kakan är klar. Om ingen smet fastnar är kakan klar. Låt kakan svalna helt innan du fyller den.

Förbered fyllningen genom att smälta choklad på låg värme i mikrovågsugn eller över vattenbad. Låt den smälta chokladen svalna något. Mät upp två deciliter Fazer Aito Oat for Whipping med florsocker och vaniljsocker. Vispa blandningen till ett löst skum. Tillsätt kakaopulver och smält choklad i skummet. Vispa fyllningen väl.

Skär tårtbotten i två delar. Lägg ena tårtbotten på tårtfatet. Bred ut ungefär hälften av fyllningen jämnt över kakans botten.

Tillsätt resten av Fazer Aito Oat for Whipping i fyllningen och blanda väl. Bred fyllningen på kakans ovansida och sidor i ett jämnt lager. Dekorera kakans yta genom att sila kakaopulvret över kakan. Du kan till exempel använda kakpapper som en stencil. Lägg över den sista fyllningen i en spritspåse och spritsa kanten på kakan. Avsluta kakan med dekorationer gjorda av choklad eller sockermassa.

Festlig veganska chokladkaka Fazer Aito

Produkter i receptet

Fazer Aito Oat for Whipping

Drycker

Nya Aito Oat Drink