Festkaka för vintern – Vit chokladkaka

Vinterns mest underbara vita chokladkaka tillagas snabbt utan ugn och stelnar i frysen. Förutom att den blir otroligt god är den mjölkfri, äggfri och glutenfri. Garnera med dina favoritbär!

Ingredienser

Botten

1,5 dl glutenfritt havregryn

1,5 dl nötter (t.ex. mandlar och pekannötter)

2 msk kallpressad kokosolja

2 msk lönnsirap

En knivsudd salt

 

Fyllning

160 g mjölkfri vit choklad

1,5 dl Fazer Aito Oat for Whipping

 

Dekoration
ca 2 dl lingon eller andra bär
mjölkfri vit choklad

 

GÖR SÅ HÄR

Klä en springform (ca 20-22 cm) med bakplåtspapper på botten. Skär ut en remsa och klä även sidorna med bakplåtspapper. Blanda ingredienserna till botten i en matberedare eller mixer till en smulig fast massa. Pressa ut degen i botten av springformen och sätt i kylen.

Smält den vita chokladen över vattenbad och låt svalna. Vispa Fazer Aito Oat for Whipping och rör försiktigt i den smälta chokladen. Sprid blandningen på botten och ställ in i frysen i ungefär en timme.

Dekorera kakan med lingon eller andra bär och gör vita chokladränder genom att smälta vita chokladen och dra över kakan med hjälp av en gaffel.

Du kan förvara kakan i kylen i upp till fem dagar.

Tips: Om den vita chokladen inte smälter ordentligt kan du blanda i ett par teskedar kokosolja.

 

Festkaka för vintern - Vit chokladkaka Fazer Aito

Produkter i receptet

Aito Oat for Whipping