chokladmoussekaka

Kaffebordets mest eftertraktade delikatess är här. Denna mjölkfria chokladmoussekakan tillagas enkelt av den läckra havrebaserade Fazer Aito Havrekakaosåsen. Kakans smarriga chokladfyllning blandas med bara två ingredienser – den underbart fluffigt vispade kakao-dessertsåsen och mörk choklad. Under chokladmoussen bakas ett mjukt och fuktigt botten i brownie-stil.

Om du önskar en glutenfri kaka, kan du enkelt ersätta vetemjölen med ljus glutenfri mjölblandning.

 

10 portioner

Tillberedning: 40 minuter + koagulering 2 timmar

INGREDIENSER:

Chokladbottnet:

Chokladmousse

Garnering

  • färka bär, mörk choklad, frystorkade hallon

Gör så här

1. Värm ungnen till 200 grader. Lägg bakplåtspapper i botten och sidorna av en springform (20 cm).

2. Dela margarinet och chokladen till bitar i en kastrull. Värm upp på svag värme tills chokladen har smultit ihop med margarinet. Lyft kastrullen från plattan och blanda i kakaopulvret. Låt såsen svalna i ca. 10 minuter.

3. Tillsätt i chokladsåsen ägg, sockret och mjölen. Blanda snabbt till jämn smet.

4. Häll smeten i formen. Baka i mitten av ugnen i ca. 10-12 minuter, tills ytan känns fast. Låt bottnet svalna.

5. Vispa havrekakaosåsen till ett skum. Fördela chokladen i små bitar och lägg i en värmetålig behållare och smält chokladen i mikrovågsugn på full effekt 30 sekunder i gången och blanda emellan tills chokladen har smultit. Låt chokladen svalna till handtemperatur och slå ihop med havrekakao skummet. Blanda till jämn smet med en elektrisk mixer.

6. Häll moussen över kakbottnet. Kyl i minst 2 timmar.

7. Ta loss formen och ställ kakan på ett serveringsfat.

8. Garnera med färska bär, krossad mörk choklad och frystorkade hallon.

 

Chockladmousse Fazer Aito

Produkter i receptet

Matlagningsprodukter

Fazer Aito Vispbar Havrekakaosås