Choklad/karamell-parfait med jordnötssmör-rawnola
En enkel parfait fixad på ett nafs: Låt en blender och frysen ta hand om jobbet. Den här mjölkfria och veganska parfaiten är ihopsatt av raw jordnötssmörgranola och Fazer Aitos klara såser choklad och karamell. Prova våra nya mångsidiga produkter.
2 portioner eller 4 små portioner
Förberedelsestid: 30 minuter
Ingredienser:
Jordnötssmör-rawnola
- 1 dl havregryn
- 1 dl mandel och cashew
- 4 msk jordnötssmör
- ungefär tio små urkärnade dadlar eller 5 större urkärnade medjool-dadlar
- ¼ tsk salt
- 2,5 dl (1 paket) Fazer Aito havrekakaosås
- 2,5 dl (1 paket) Fazer Aito havrekolasås
Gör såhär:
Blanda ihop alla ingredienser för jordnötssmör rawnola i en mixer. Smula rawnola i en burk/skål och frys i minst 20 minuter.
Förbered parfaiten genom att variera Fazer Aito havrekakaosås, havrekolasås och rawnola i så många lager som får plats i burken.
