Budapeststubbe med havrevisp

Denna naturligt glutenfria krispiga hasselnötsmarängrulle har en härligt fluffig fyllning av havrevisp och syrliga bär.

 

Ingredienser (Ca 8-10 bitar)

 

Gör såhär:

Sätt ugnen på 175 grader (över- och undervärme) och täck en plåt med bakplåtspapper. Lägg de naturella hasselnötterna på plåten och rosta dem i mitten av ugnen i ca 10 min. Lägg nötterna i en ren kökshandduk och gnugga bort skalet.

Mixa nötterna till ett fint smul och blanda ihop med majsstärkelse och 1,5 dl strösocker i en bunke. Ställ åt sidan.

Vispa kikärtsspadet till ett vitt, fast skum. Tillsätt sedan 2 dl strösocker, lite i taget, under fortsatt vispning tills du får en fast och glansig marängsmet utan sockerkristaller.

Sikta försiktigt ner hasselnötsblandningen i marängen och vänd till en jämn smet med en slickepott.

Täck plåten med nytt bakplåtspapper och lägg smeten i en spritspåse med rund tyll. Spritsa ut smeten i stänger längs med kortsidan tills smeten tar slut.

Grädda nötmarängen i mitten av ugnen i ca 20 minuter. Låt nötmarängen svalna helt och hållet innan du vänder den upp och ner på ett annat bakplåtspapper.

Vispa havrevispen och bred den över marängen. Toppa med färska bär och/eller frukt och rulla ihop den.

Ställ budapestrullen i kylskåpet medan du smälter chokladen. Grovhacka den mörka chokladen och smält i microvågsugn i 30-sekunders intervaller. Rör om mellan varje uppvärmning. Låt svalna och ringla sedan chokladen över budapestrullen.

Serveras direkt eller förvaras i kylskåpet.

 

TIPS!
Gör budapeststubben vegansk genom att byta ut chokladen mot vegansk motsvarighet.

Budapestrulle med chokladgrädde Fazer Aito

Produkter i receptet

Fazer Aito Oat for Whipping