Hur man lyckas med Fazer Aito Oat for Whipping

Inför vår- och sommarsäsongen så vill vi påminna dig om Fazer Aito Oat for Whipping, ett underbart växtbaserat alternativ för alla bakverk och dekoration.

Fazer Aito Oat for Whipping förnyades sitt recept under våren 2021 i enlighet med konsumenternas önskemål där det nya receptet inte innehåller palmolja. I och med det nya receptet har fluffet/skummets hållbarhet förändrats något, vilket är bra att tänka på om bakverket ska stå ute en längre tid.

Vi rekommenderar att du vispar och dekorerar kakan så sent som möjligt innan servering. Det färdiga fluffet håller i cirka fem timmar och det blir allra bäst om du vispar produkten när den är kall. Du kan även förbättra fluffets hållbarhet genom att tillsätta 2-3 teskedar socker till 2,5 dl Fazer Aito Oat for Whipping före vispning. Du kan också förbättra hållbarheten genom att tillsätta 1,5 teskedar av tapiokastärkelse till 2,5 dl av Fazer Aito Oat for Whipping. Fluffet blir även mer hållbart när det används som fyllning eftersom det då ofta blandas med andra mer fasta ingredienser, medan ett dekorerat bakverk ska hållas sval så länge som möjligt innan den lyfts till serveringsbordet.