Fazer Aito lanserar havrebaserade dessertprodukter

Banoffe pie i glas Fazer AitoVäxtbaserade produkter har hittat sin väg till svenskarnas festbord och fikastunder. Med hjälp av växtbaserade produkter är det enkelt att tillaga efterrätter och bakverk som alla gillar och som passar många olika kostalternativ, allt från mjölkfritt till veganskt och glutenfritt. Nu lanserar Fazer nya läckra, praktiska dessertsåser i produktfamiljen Fazer Aito. De blir de första smaksatta växtbaserade dessertsåserna med smak av kola och choklad. Dessutom sker en efterlängtad receptändring genom att Fazer Aito Oat for Whipping blir palmoljefri.

Växtbaserade Fazer Aito-produkter på vårens många fester

Våren är en tid för många fester. I februari njuter vi av semlor och varm choklad efter utomhusaktiviteterna under sportlovet. Påsken är ett säkert vårtecken för många, och sedan är det inte långt till första maj, mors dag och skolornas vårfester.

– Säsongsefterfrågan avspeglas speciellt tydligt i försäljningen av Fazer Aito Oat for Whipping*. Även om det inte var möjligt att fira några stora familjefester under hösten har svenskarna kunnat glädjas över mindre familjesammankomster. Nu lanserar vi ett fint urval av nyheter i butik som erbjuder alla möjlighet till både stora och små växtbaserade smaknjutningar hemma och på sportlovet, säger Susanna Kallio, varumärkes- och kategorichef på Fazer.

Mjölkfria, glutenfria och växtbaserade Fazer Aito Havrekolasås och Havrekakaosås passar utmärkt som bas i olika desserter tillsammans med bär och frukt. Såserna kan vispas till mjukt skum och serveras till bärpajer eller till varm choklad.

– Vi är också glada över att Fazer Aito Oat for Whipping har fått nytt recept. Konsumenterna har efterlyst Fazer Aito Oat for Whipping utan palmolja. Vår produktutveckling har nu tagit fram ett recept där en blandning av kokos- och rypsolja används för att göra vispen tillräckligt vispbar och åstadkomma ett skum som håller, säger Kallio.

Produkter tillverkade efter det förnyade receptet lanseras i butik i februari. Under en övergångsperiod kommer det även att finnas Fazer Aito Oat for Whipping tillverkad efter det gamla receptet i butik. Konsumenterna kan kontrollera produktinnehållet ingrediensförteckningen.

*Källa: Fazer-leveransstatistik

Mums mums - Gräddbollar med kolafyllningFazer Aito-nyheterna lanseras i butik vecka 7

Fazer Aito Havrekolasås 2,5 dl och Havrekakaosås 2,5 dl är de första smaksatta växtbaserade dessertsåserna på marknaden. Såserna kan användas naturella eller vispas. Såserna är mjölkfria, veganska och glutenfria. Såserna tillverkas i Finland. Kakaosåsen innehåller endast ansvarsfullt producerad kakao. Förpackningen kan återvinnas som kartong.

Fazer Aito Oat for Whipping 2,5 dl får nytt recept i februari. Havrevispen tillverkas i fortsättningen utan palmolja. I receptet används en blandning av kokos- och rypsolja för att åstadkomma vispbarhet. Förnyelsen har ingen inverkan på vispbarheten eller smaken. Fazer Aito Havrevisp är lätt att vispa till ett luftigt och hållbart skum, som även kan spritsas. Fazer Aito Havrevisp tillverkas i Finland. Förpackningen kan återvinnas som kartong.

Inspiration till smaknjutningar

Recept med Fazer Aito-produkterna utvecklas hela tiden i samarbete med svenska influencers. De senaste recepten har skapats med tanke på vårens högtider. Se nedan! Fler recept finns på https://fazeraito.se/recept/

 

FAZER AITO

Fazer Aito är en produktfamilj som gör det enkelt att ersätta olika mjölkprodukter med ett havrebaserat alternativ. Produktfamiljen Fazer Aito erbjuder havrebaserade alternativ inom drycker, mellanmål, bakning och matlagning. Alla Fazer Aito-produkter tillverkas av finländsk havre med så liten belastning på naturen som möjligt. www.fazeraito.fi

För mer information vänligen kontakta:

Iris Mäkitalo, kommunikationsansvarig, Fazer Sverige
iris.makitalo@fazer.com, 0735 94 84 54

För pressprover vänligen kontakta:

Elina Gregor, Gastro PR
elina@gastropr.se, 0704 80 77 31

 

FAZER-KONCERNEN

Med fokus på matupplevelser, gör Fazer det möjligt att njuta av dagens bästa stunder. 1891 öppnade den unge Karl Fazer sitt första konditori, med missionen att skapa mat med mening – och en passion för att skapa stunder av glädje för alla människor runt omkring honom. I sin strävan För perfekta dagar, formar Fazer framtidens smaker, traditioner och matupplevelser. Förankrade i vårt unika arv och baserade på djupa konsumentinsikter, fokuserar vi på innovationer för att skapa hållbara matlösningar för framtiden. Vi vill att människorna skall uppleva den nordiska magi vi skapar. Fazer fokuserar på snabbrörliga konsumentprodukter, har verksamhet i åtta länder och export till cirka 40 länder. Fazerkoncernens omsättning 2019 uppgick till 1,1 miljarder euro och antalet anställda till närmare 9 000. Fazers verksamhet följer etiska principer som baserar sig på koncernens värderingar och FNinitiativet Global Compact.

Northern Magic. Made Real.

Banoffee pie

Minipavlova med chokladvisp

Choklad/karamell-parfait med jordnötssmör-rawnola